A- A A+

TL-lampen

Lunali Europe - Brugge - TL-lampenBinnen het aanbod TL lampen zijn tal van varianten verkrijgbaar. Zo kunt u opteren voor warme witte kleuren voor werkruimtes zoals kantoren of koel wit voor werkplaatsen.

TL lampen werken via een gasontlading. Binnen in de lamp zit er een gloeidraad die bedekt is met emitterpasta en het proces van verlichting in gang zet. De elektronen ontsnappen uit de gloeidraad en schieten versneld van de ene naar de andere kant. Ze botsen tegen de kwikatomen in de lamp die op hun beurt zorgen voor een elektromagnetische straling. Wanneer deze  UV-straling de binnenkant van de lamp bereikt, komt de straling in contact met een fluorescentielaag en wordt het licht wit.

In het aanbod TL-lampen zit ook de LED TL-lamp. In dergelijke lamp worden veel leds naast mekaar geplaatst om het licht vanuit meerdere invalshoeken te laten stralen en de opbrengst ervan te vergroten.

Een LED TL-buis wordt op dezelfde manier ontstoken als een gewone TL-buis. In de armatuur zit een startvoorziening. Twee elektroden smelten samen wanneer er door het neongas in de startvoorziening een kleine stroom loopt. Nadien koelt het neongas af en daalt de stroom. Hierdoor treedt een smoorspoel in werking. Wanneer de stroom daalt, wekt die smoorspoel hoge spanning op en zorgt ze ervoor dat de LED TL-buis ontsteekt. In zo’n buis zitten meerdere leds die dan op hun beurt het licht zullen uitstralen.

Wenst u meer informatie over TL-lampen of LED TL-buizen? Neem dan contact met ons op. 

top