A- A A+

LED

Wanneer u overstapt naar LED-verlichting betekent dit een forse besparing in uw portemonnee. Een LED-lamp verbruikt immers tot 70% minder energie dan een TL-lamp, halogeenlamp of gloeilamp. De gemiddelde levensduur van LED-verlichting varieert van 35.000 tot 100.000 branduren. Dit betekent een grote besparing op uw onderhoudskosten en budget voor verlichting wat in grote winkelruimtes, opslagplaatsen, … zeker een pluspunt is.

 

De meerkost die u betaalt voor de aanschaf van LED-verlichting, wint u terug dankzij deze energiebesparing en de langere levensduur.

LED-lampen zijn duurzaam. Zowel in energieverbruik als in materiaal. De lampen zijn zeer schokbestendig en beter bestand tegen trillingen. Ze zijn ook veiliger in gebruik omdat ze werken met een lage gelijkspanning. Aangezien een LED-lamp nauwelijks warmte afgeeft, komt dit ook de brandveiligheid ten goede en krijgt u geen zwarte kringen op uw plafond rond inbouwspotjes.

In tegenstelling tot spaarlampen of TL-armaturen hebben LED-lampen geen tijd nodig om op te warmen en geven ze direct 100% lichtsterkte af. Ook zijn ze veilig voor de gezondheid omdat ze geen infrarode of ultraviolette straling vrijgeven. Dat maakt ze uitermate geschikt als lichtbron voor de voedings- en textielindustrie, voor winkels, openbare plaatsen, …

Kiezen voor LED, is kiezen voor het milieu. In de lampen wordt geen zwavel gebruikt, noch fluorescerend poeder of kwik zoals bij de meeste TL-lampen. En door hun lager energieverbruik zorgen ze ook voor een vermindering van de CO² uitstoot.

Wenst u meer inlichtingen over LED-verlichting? Neem contact op met Lunali Europe.

top